En närbild från sidan på en blond kvinna som ler stort.
Home » Om oss » Guider

Guider

Vill du ha mer information om hur du kan underlätta ditt jobb med hjälp av digital bokföring? Bekanta dig med våra guider, i vilka vi ger praktiska tips hur du kan effektivisera affärsverksamheten. Guiderna riktar sig både till redovisningsbyråer och företagare.

27.03.2022

7 tips inför bokslutet 2021

Investeringsstöd, coronastöd och kvotering av periodiseringsfonder. Det är tre saker att hålla koll på. I den här guiden får ni tips på 7 saker att tänka på vid bokslutet för 2021.
Ladda ner gratis!

12.03.2022

8 heta frågor för redovisningsbyråer 2022

2022 kommer att vara fullt av utmaningar i redovisningsbranschen – men det bjuder också på möjligheter i form av effektivisering och nya affärer. I den här guiden tipsar Lali Fjellström på Srf konsulterna och Camilla Carlsson på FAR om de åtta hetaste frågorna att hålla koll på i år. Ladda ner gratis!

Accountor Finago guide: Juridiska regler vid hemarbete

01.04.2020

Juridiska regler vid hemarbete – detta gäller

Att ha anställda som arbetar hemifrån i stor omfattning är en ny situation för många företag. Här går vi igenom vad du behöver veta för att rusta företaget för hemarbete. Ladda ner gratis!

Accountor Finago guide: AI i företaget - 7 sätt som AI påverkar våra affärer

15.03.2020

AI i företaget

För inte så länge sedan hörde AI framtiden till. Idag finns det färdiga lösningar på marknaden som passar plånboken för både små och stora företag. Här listar vi hur AI påverkar företags processer, område för område.

Accountor Finago guide: Så kan konsultbolag spara tid - och öka kontrollen

01.03.2020

Så kan konsultbolag spara tid – och öka kontrollen

Tidrapportering, CRM, affärssystem, resursplanering och automatiserad redovisning i ett enda system. Låter det smidigt? Genom en sömlös lösning anpassad för konsultbolag får ni bättre koll på er affär – och sparar tid. Med Procountor och Taimer får ni ett automatiserat redovisningssystem och ett komplett affärssystem för konsultbolag – sömlöst synkat. Så att ert arbete ska bli enklare.

Accountor Finago guide: Bli en bättre rådgivare med Procountor

15.02.2020

Bli en bättre rådgivare med Procountor

Från redovisningskonsult till rådgivare! Flera redovisningskonsulter har börjat koncentrera sig på rådgivning och ekonomitjänster utöver bokföringsrutiner. Vilka verktyg hjälper dig bli bättre på att rådgiva dina kunder? Vi har listat upp dem i denna guide.

Accountor Finago guide: Digital bokföring - allt du behöver veta

01.02.2020

Digital bokföring – allt du behöver veta!

Få stenkoll på digital bokföring! I vår mest kompletta guide någonsin får du svar på de vanligaste frågorna om digital bokföring t.ex: Vad menas med digital bokföring? Varför digitalisering av bokföring? Vad ska man tänka på innan man digitaliserar redovisningen? Vad kostar digital bokföring? … Och 7 kapitel till!

Accountor Finago guide: Aktiebolag eller enskild firma - här är skillnaderna

15.01.2020

Aktiebolag eller enskild firma – vad är skillnaden?

Svårt att bestämma dig om du ska ha aktiebolag eller enskild firma? Ladda ner vår guide med hela listan över fördelar och nackdelar med enskild firma och aktiebolag! Ladda ner denna gratis snabbguide genom att fylla i formuläret!

Accountor Finago guide: Checklista för bokslut 2019

15.12.2019

Checklista inför årsbokslut 2019

Vilka nya skatteregler gäller det att ha koll på då det kommer till boksluten år 2019? Ladda ner gratis med att fylla i formuläret!

Accountor Finago guide: Effektiva processer i digital ekonomistyrning

01.12.2019

Effektiva processer i digital ekonomistyrning

Digital ekonomistyrning möjliggör att redovisningsbyråer kan betjäna sina kunder på ett mångsidigare och smidigare sätt då processerna stramas upp och sega, manuella arbetsuppgifter försvinner. I denna guide går vi igenom processerna inom redovisning, och hur de fungerar i dagens digitala värld.

Accountor Finago guide: Redovisningskonsultens 10-punktsguide till effektivare arbete

15.11.2019

Redovisningskonsulten 10-punktsguide till effektivare arbete

Få mer tid, gör mindre fel, och orka bättre! Redovisningskonsultens 10-punktsguide ger dig konkreta råd för ett effektivare arbetssätt, och hur du samtidigt kan minimera eventuella fel. Med ett effektiviserat arbetssätt får du mera tid över åt att forma nya kundkontakter, betjäna dina tidigare desto bättre – eller kanske komma igång med en ny hobby?

Accountor Finago guide: Så gör ni era anställda till intraprenörer

01.11.2019

Så gör ni era anställda till intraprenörer

Hur kan företag omvandla sina anställda till innovativa intraprenörer? Intraprenörer är entreprenörer som verkar inom företag, och utan dem överlever inget företag på lång sikt. I denna guide ger professor Ivo Zander, som forskar i entreprenörskap, 7 råd till ett levande intraprenörskap. För det är inte de anställda som behöver förändras – det är företaget.

Accountor Finago guide: 7 enkla sätt att skydda firman mot bedrägerier

15.10.2019

7 enkla sätt att skydda firman mot bedrägerier

Vd-bedrägerier, bolagskapning, bluffakturor och ransomware. Bedrägerierna ökar – men det finns sätt för företag att skydda sig. I denna guide går vi igenom de vanligaste bedrägerierna och hur det går att skydda sig mot dem med råd från experterna Hampus Löwstedt, jurist på Företagarna, samt Jan Olsson, kriminalkommissarie vid Nationellt IT-brottscentrum.

Accountor Finago guide: 9 råd för att lyckas i sociala medier

01.10.2019

9 råd för att lyckas i sociala medier

Sociala medier för företag – vad ska man göra där? Sociala medier är en fantastisk marknadsföringskanal. Men då alla andra också är online, hur differentierar man sig i flödet och når resultat?

Accountor Finago guide: 13 goda råd till dig som ska starta eget

15.09.2019

13 goda råd till dig som ska starta eget

Det är enkelt att starta eget! Men oftast blir det svårt att få företaget att växa. Här hittar du experternas bästa råd till nyföretagare!

Accountor Finago guide: Checklista inför digitalisering av redovisningen

01.09.2019

Checklista inför digitalisering av redovisningen

Ta till hjälp en checklista för att få digitaliseringen att gå extrasmidigt! Det är lönsamt att sätta sig in i digital bokföring då det oftast förutsätter att man börjar använda ett nytt program. Checklistorna i denna e-guide hjälper till när du tänker på att välja ett program för digital ekonomistyrning och börjar använda det!

Accountor Finago guide: 5 kompetenser som krävs av framtidens redovisningskonsult

15.08.2019

5 kompetenser som krävs av framtidens redovisningskonsult

Vilka kompetenser krävs från framtidens redovisningskonsulter? Automatiseringen av bokföring förändrar yrkesrollen för redovisningskonsulter: jobbet blir mer utmanande och mer flexibelt. Utöver siffervana och professionell kunskap, vilka kompetenser krävs i framtiden?

Accountor Finago guide: 5 steg för att förbereda företaget inför övergången till e-faktura

01.08.2019

5 steg för att förbereda företaget inför övergången till e-faktura

E-fakturan har under det senaste året börjat slå igenom ordentligt i Sverige. Sedan april 2019 är det obligatoriskt att skicka e-fakturor till offentlig sektor och allt fler privata aktörer börjar be sina leverantörer om samma sak. Hur förbereder du ditt företag eller din redovisningsbyrå för övergången till e-faktura?

Accountor Finago guide: Redovisningsbyråns framtid - Digitaliserings möjligheter

15.07.2019

Redovisningsbyråns framtid – Digitaliseringens möjligheter

I guiden hittar du svar på t.ex. : Hurdana förändringar kommer digitaliseringen med? Vilka förändringar sker i redovisningsbyråns vardag? Hur kan redovisningsbyrån dra nytta av digitaliseringen och vad mer ska man hålla koll på?

Accountor Finago guide: 7 steg till fler kunder

01.07.2019

7 steg till fler kunder

Vilka saker ska du börja koncentrera dig på för att hitta nya kunder och mer klirr i kassan? Hitta 7 konkreta råd i denna gratis guide och börja bygga upp en ännu större kundbas!

Accountor Finago guide: 8 appar som hjälper dig hantera företaget från mobilen

15.06.2019

8 appar som hjälper dig hantera företaget från mobilen

Idag behöver du inte längre installera mjukvara på en stationär dator för att hålla koll på ditt företag. I guiden presenterar vi apparna som hjälper dig styra företaget från din smarttelefon – vare sig du föredrar Android eller iPhone!

Accountor Finago guide: 6 steg till en trygg pension som företagare

01.06.2019

6 steg till en trygg pension

Att gå från anställd till företagare innebär att tjänstepensionen, som utgör en stor del av den framtida pensionen, försvinner. Hur försäkrar du dig om en trygg framtid och tillräcklig pension?

Accountor Finago guide: 8 goda råd till dig som vill anställa

15.05.2019

8 goda råd till dig som vill anställa

verväger du att anställda din första personal? Här är råden du behöver för att lyckas. I guiden presenterar vi vad som är viktigt att tänka på innan man går in i processen att anställa någon och ger ett antal värdefulla tips som hjälper dig på traven!

Accountor Finago guide: Är ert företag redo att byta affärsmodell till prenumeration?

01.05.2019

Är ert företag redo att byta affärsmodell till prenumeration?

Att hoppa på en trend för att få nya kunder kan verka lockande. Men ett byte av affärsmodell är ett stort beslut – ställ rätt frågor innan ni bestämmer er. I guiden presenterar vi vad som är viktigt att tänka på innan man besluter sig för att ändra affärsmodell.

Accountor Finago guide: Vad kostar digital bokföring för ett företag?

15.04.2019

Vad kostar digital bokföring för ett företag?

Att sköta sin bokföring online är grunden i ett modernt och effektivt företag. I guiden presenterar vi vad som utgör kostnaderna i webbaserade bokföringsprogram samt skillnaderna till traditionell bokföring.

Accountor Finago guide: Hur väljer man rätt redovisningsbyrå?

01.04.2019

Hur väljer man rätt redovisningsbyrå?

Att välja redovisningsbyrå är ett av de viktigaste valen du gör för ditt företag. Vad bör du tänka på när du ska välja redovisningsbyrå för första gången, eller när du märker att det är dags att byta byrå? I guiden går vi igenom vad som är det mest relevanta att tänka på då det är dags att välja eller byta byrå.

Accountor Finago guide: Gör ert företag redo för GSPR - steg för steg

01.03.2018

Gör ert företag redo för GDPR – steg för steg

Den 25 maj 2018 trädde den nya dataskyddsförordningen i kraft, GDPR, som ställer krav på alla svenska företag gällande datainsamling. Hur ska ett företag följa den nya lagstiftningen och vilka ändringar ska göras för att fullfölja kraven? Vad kräver den nya dataskyddsförordningen i praktiken från ett företag?

Accountor Finago guide: Led ditt ekonomistyrningsteam till framgång

15.02.2018

Led ditt ekonomistyrningsteam till framgång

Hur leder du ditt ekonomistyrningsteam till framgång? Vad ska en bokföringsbyrå tänka på då det kommer till rekrytering? I den digitala eran finns det ett flertal aspekter att tänka på då det kommer till personal inom ekonomistyrning. För att veta vad du ska leta efter i personer du anställer, bör du ha reda på framtidstrender och särskiljande kompetenser.

Accountor Finago guide: 5 skäl för företag att välja digital ekonomistyrning

01.02.2018

5 skäl för företag att välja digital ekonomistyrning

Wow – tillgång till företagets ekonomi oberoende tid och plats låter inte så dåligt, va? Och fördelarna slutar inte där! I denna guide presenterar vi var digital ekonomistyrning slår de traditionella metoderna. Ladda ner guiden kostnadsfritt och bekanta dig med fördelarna av digitalisering för ert företag.

Accountor Finago guide: Hur en redovisningsbyrå kan får in nya kunder

15.01.2018

Hur en redovisningsbyrå får in nya kunder

Det är viktigt för en framgångsrik och tillväxtorienterad redovisningsbyrå att satsa på att få in fler kunder. Digital ekonomiförvaltning börjar vara normen och nu är det av största vikt att tänka på hur byrån kan skaffa fler kunder och skilja sig från konkurrenterna.

Accountor Finago guide: Hur redovisningsbyrån kan stå sig i konkurrensen - tio bra råd

15.12.2017

Hur redovisningsbyrån kan stå sig i konkurrensen?

Konkurrensen inom redovisningsbranschen kommer att bli ännu hårdare – hur klarar sig din byrå i konkurrensen? Hur garanteras framgången? Ladda ner denna gratis guide med konkreta tips för att bäst effektivisera ditt arbete för att möta de nya utmaningarna!

Accountor Finago guide: Guide för VD:n

01.12.2017

Guide för VD:n

Hur kontrollerar du företagets ekonomi och håller utgifterna i styr? Spara tid, pengar och arbete genom att effektivisera företagets processer. I guiden berättar vi fem tips som hjälper att hålla ekonomin under kontroll och som effektiviserar rutiner.

Accountor Finago guide: Har ditt företag effektiv bokföring?

15.11.2017

Har ditt företag effektiv bokföring?

Med effektiv bokföring och redovisning blir det mera tid över till både andra arbetsuppgifter och fritid. Ta vårt test och se hur ditt företag kan förbättra sin bokföring för en effektivare vardag! Ladda ner den gratis guiden nu!

Accountor Finago guide: Prismodeller för redovisningstjänster

01.11.2017

Prismodeller för redovisningstjänster

Redovisningsbyråer som går över till en digital servicemodell kan utveckla både egna arbetsmetoder och egna intäktsmodeller. Förändringen erbjuder många möjligheter, men ger samtidigt upphov till många frågor.