Kvitto
Home » Kvitto

Kvitto med Procountor Utlägg – automatisera kvittohanteringen för en enklare vardag

Procountors tjänst gör din kvittoredovisning enkel och du sparar tid med vår kvitto app. Du minskar risken för fel. Och minimerar stress. Dessutom gör du en insats för miljön. Att digitalisera kvittohanteringen är faktiskt enklare än du tror. 

 • Prova kostnadsfritt
 • Används av mer än 20 000 företag
 • 3038 omdömen i Appstore – 4,8/5 ⭐

Testa helt gratis i 30 dagar.

Slipp leta efter kvitton!

Redovisning av kvitto brukar sällan vara en populär aktivitet på företag. Varje månadsslut ägnas ofta timmar åt att reda ut alla transaktioner med kvitton som är skrynkliga, blekta eller kanske borttappade. Känner ni igen er?

Tänk om ni i stället skulle prova Procountor Utlägg. Då får ni alla kvitton samlade digitalt i en app. Registreringen är bara ett knapptryck bort. När kvittot lästs in skickas det automatiskt till er redovisningsbyrå som bokför det.

Låt oss visa att det inte är så krångligt och kostsamt som ni kanske tror att digitalisera kvittohanteringen.

Utlägg

Spar värdefull tid när du ska bokföra kvitton

Kvittohantering & kvittoredovisning skapar ofta en stress hos både företag och redovisningsbyrån. Genom att digitalisera processen är mycket vunnit. Förutom att det är mer tidseffektivt blir det också kvittohanteringen säkrare. Vi vet alla hur lätt kvitton försvinner och att det då och då blir fel i bokföringen på grund av den manuella hanteringen. 

Med vår tjänst får ni också bättre kontroll över företagets utgifter. Alla kvitton sparas digitalt och blir sökbara. Dessutom minskar digitala kvitton vår miljöpåverkan. Tiden som ni tidigare lagt på den manuella hanteringen av kvitton kan ni nu använda till mer värdeskapande saker. Allt detta menar vi leder till en enklare vardag – och gladare medarbetare.

Pris för dig som företag
59 kr/månad/användare

Vår tjänst kostar kostar 59 kr/månad/användare. (Faktureringperioden är 12 mån i förväg).

Bli ett företag i framkant med Procountors kvittotjänst. Börja redan idag!

5 skäl att använda vår tjänst

En riktigt bra tjänst för dig med många utlägg i tjänsten, den ger dig full kontroll. Oavsett om du gör ett personligt utlägg så kan lätt visa din kvittoredovisning för personligt utlägg.

 • Snabbt och enkelt
 • Inga fler borttappade kvitton
 • Spar tid och pengar
 • Smidig rapportering  
 • Kontroll över företagets utgifter

Att spara ditt kvitto är inte bara praktiskt för att ha en översikt över dina utgifter – det är också ett krav enligt bokföringslagen.

Kom i gång enkelt

Övergången från manuell kvittohantering till digital ska vara enkel. Därför har vi gjort det smidigt för er. Ni laddar ner tjänsten från Appstore eller Playstore. Appen, som fungerar för både IOS och Android, är lätt att använda. På några minuter är ni i gång.

Vi hjälper er med onboarding. Support finns sedan ett samtal bort om det skulle vara något ni undrar över. 

Digitala kvitton – en del av ett modernt företag

Vid det här laget är ni förhoppningsvis redan övertygade om att ni ska ta steget och övergå till att hantera företagets kvitton digitalt. Vi törs lova att administrationen kring kvitton blir betydligt enklare. Vi törs också lova att du sparar både tid och pengar. Och att inga förkunskaper krävs.

Appen fungerar för alla typer av kvitton; papper, digitala och mail. Ni kan när som helst stämma av era kvitton och förbereda månadens kvittorapport. När redovisningsbyrån får er rapport är den attesterad och klar, vilket gör det enkelt att bokföra. 

Procountor Utlägg fungerar sömlöst med alla redovisningsprogram. Det skapar också ett värde för ert företag. Det gör er mer hållbara och stärker er konkurrenskraft på marknaden. 

Vår tjänst för bokföring av kvitton är:

 • Molnbaserad
 • Automatiserad 
 • Enkel att implementera
 • Användarvänlig

Hur fungerar det att bokföra kvitto?

Fota

Ta en bild på ditt kvitto med mobilen. Om det är digitalt spar du ner det i appen. Appen tolkar informationen och fyller i OCR.

Attestera

När appen registrerat all information väljer du utläggskategori, därefter sparar och attesterar du kvittot.

Skicka

Kvittot skickas sedan automatiskt till din redovisningsbyrå där det bokförs och betalas ut. Klart!

Procountor Utlägg är gratis för redovisningsbyrån

Många tror att det är dyrt och krångligt att digitalisera. Men besparingen blir ofta mycket större än kostnaden. Dessutom skapar det ett värde för såväl era kunder som ert företag. Häri finns en konkurrenskraft som gör er hållbara. Och som stärker er position på marknaden. 

Era kunder betalar endast 59 kronor/månad/användare (exkl. moms). För er som redovisningsbyrå är Procountor Utlägg gratis.(Faktureringperioden är 12 mån i förväg). Det är vår förhoppning att även mindre företag ska våga satsa på en digital kvittohantering. Är du en av dem?

Frågor & svar

Är en faktura ett kvitto?

Nej, en faktura är ett dokument som utfärdas av säljaren till köparen på en vara eller tjänst innan betalningen görs. Ett kvitto är en bekräftelse på att varan eller tjänsten har betalats.

Hur kommer jag i gång med digitala kvitton?

Med vår tjänst är det enkelt att komma igång. Inga förkunskaper krävs. Hör av dig till oss, så kan vi boka in tid för en demo.

Hur länge ska man spara ett kvitto?

Ett kvitto behöver enligt bokföringslagen sparas i sju år. Om du har fotat kvittot och sparat det digitalt behöver du bara spara papperskvittot i tre år och det digitala kvittot i fyra år.

Hur länge ska man spara ett digitalt kvitto?

Ett digitalt kvitto ska sparas i sju år enligt bokföringslagen. Om ditt kvitto även finns i pappersformat ska du spara papperskvittot i tre år och det digitala kvittot i fyra år.

Hur fungerar digitala kvitton?

Om du köper något online får du ett digitalt kvitto. Det är en godkänd verifikation som du kan ladda ner.

Ska man spara kvitto både digitalt och på papper?

Om du eller en anställd har fått ett kvitto i pappersform behöver du spara det även om du har fotat av det. Reglerna säger att du ska spara papperskvitto i tre år och det digitala kvittot i 4 år. Har du bara fått ett digitalt kvitto ska du spara det i sju år.

Vem ska attestera kvitto?

När du använder vår kvitto app är det du som företag som attesterar ditt kvitto. När redovisningsbyrån får kvittorapporten är allt avstämt och klart.

Kan man spara kvitton digitalt?

Ja, du kan spara kvitton digitalt, men du behöver fortfarande spara papperskvittot i tre år samt det digitala i fyra år.

Måste man skriva ut digitala kvitton?

Du behöver inte skriva ut ett digitalt kvitto. Om du gjort ett inköp online räknas det digitala kvittot som godkänd verifikation. Du behöver dock spara det digitala kvittot i sju år.

Kan man använda bild på kvitto?

Ja, så länge alla siffror syns på bilden kan du använda det. Men det ersätter inte papperskvittot om du fått ett sådant när du gör ett inköp behöver du även spara det kvittot.