Home » Bokföringsprogram

Effektiv sifferhantering – bokfört och klart med minimal ansträngning

Skapa framgång via insikter, våra effektiva rapporter ingår i alla abonnemang. Du får också obegränsat antal användare utan extra kostnad.

Vi erbjuder dig ett prisvärt och effektivt bokföringsprogram med prisgaranti fram till 31.12.2026.

Automatisera och förenkla

Alla nödvändiga verktyg i en mjukvara. Sluta upprepa rutinuppgifter och minska manuellt arbete.

Enkelt samarbete

Arbeta i samma miljö som din redovisningskonsult och andra samarbetspartners. Leverera dokument och kommuniera enkelt när det gäller ekonomiska frågor.

Ha koll på din verksamhet

Realtidsinformation bara en knapptryckning bort. Spåra fordringar och betalningar. Känn till din ekonomi och förstå din situation.

Automatisera och förenkla företagets ekonomin i ett bokföringsprogram

Spara tid och dra fördel av funktioner som eliminerar repetitiva rutiner.

 • Allt du behöver i ett enkelt bokföringsprogram

  Samla alla dina uppgifter på ett ställe och undvik att hoppa mellan olika bokföringssystem.

  • Fakturering
  • Löpande kostnader
  • Bankförbindelser och betalningar
  • Bokföring
  • Rapportering
 • Automatisera repetitiva uppgifter

  Allt du gör delas automatiskt med din redovisningsbyrå och registreras utan att något ytterligare arbete krävs av dig.

  Du skickar och tar emot fakturor, lägger in utlägg och kvitton, resten sköts i stort sett automatiskt i bokföringsprogrammet. Enkelt!

 • Kan användas var som helst och anpassas efter dina behov

  Hantera enkelt dina uppgifter med mobilen när du är på språng.

  Ta hand om uppgifterna direkt på plats, allt från att redovisa uppgifter till att kontrollera och godkänna fakturor.

  Procountor anpassar sig efter behoven i din bransch och med omfattande tilläggstjänster gör du livet enklare.

Device Mockup created from <a href="https://deviceframes.com/templates/macbook-air">MacBook Air mockups</a>
Lär dig mer om vad är digital signatur?

Enkelt samarbete

Att arbeta med din redovisningskonsult och andra parter är enkelt och transparent när alla har tillgång till samma information.

 • Arbeta tillsammans med din redovisningskonsult

  Både du och redovisningskonsulten använder samma mjukvara och vy och ser därmed samma information. Vilket gör det enklare att arbeta tillsammans, be om hjälp och sköta bokföringen. Enkelt och transparent.

 • Enkel kommunikation

  Behöver du förklara något om en faktura eller ett utlägg för din redovisningskonsult?

  Glöm långa e-post kedjor eller separata telefonsamtal som tar tid. Kommunicera enkelt via Procountor utan ansträngning.

 • Leverera dokument utan ansträngning

  Slösa inte tid på att försöka lagra dokument för att sedan leverera dem till din redovisningskonsult.

  Allt från fakturahantering till utlägg, alla dina transaktioner är omedelbart tillgängliga för din revisor i Procountor.

Håll koll på din verksamhet

Du har tillgång till realtidsinformation. Spåra fordrinagar och betalningar. Känn till din ekonomi och förstå din situation.

 • Spåra försäljning, utgifter och kassaflödet

  Med hjälp av tydliga och lättförståeliga rapporter håller du dig informerad om din försäljning, utgifter och kassaflöde.

  Se helheltsbilden från rapporten och fördjupa dig i specifik information och fakturor utan ansträngning.

 • Håll dig uppdaterad om fordringar och skulder

  Med hjälp av ett centraliserat ekonomisystem håller du sig uppdaterad om fordringar och förfallna betalningar. Kontrollera kommande betalningar, spåra förfallna leverantörsfakturor och skicka påminnelser – allt i ett system. Med ett par klick.

 • Tillgång till realtidsinformation

  Vänta inte till månadsskiftet för att hantera ekonomin och få en uppfattning av företagets ekonomiska ställning. Håll dig uppdaterad med hjälp av realtidsförsäljning, utgifter skulder, fordringar och momsdata.

Kundfordringar - en viktig del av företaget

Passar bokföringsprogram min företagsform?

Procountor är ett bokföringsprogram som är skapat för att passa de flesta typer av företag, inklusive enskild firma, förening, aktiebolag och organisation. Du som är ansvarig för ditt bolag kan använda Procountor för att hantera företagets ekonomi och uppfylla lagkraven för redovisning och momsredovisning.

 • Bokföringsprogram för föreningar

  Att ha en effektiv bokföring är en viktig del av att driva en förening. Procountor är ett bokföringsprogram som kan hjälpa föreningar att hålla koll på sin ekonomi på ett enkelt och smidigt sätt. Med Procountor kan du enkelt hantera fakturering, leverantörsbetalningar, momsrapportering och bokföring, vilket sparar tid och minskar risken för fel i föreningens bokföring.

  Procountor fungerar fint för föreningar i olika storlekar. Det är enkelt att komma igång med Procountor. Programmet har en intuitiv användarupplevelse som gör att du enkelt kan hantera bokföringen själv. Om du behöver hjälp med svårare bitar som exempelvis bokslut kan du enkelt få hjälp av en redovisningskonsult eller revisor som kan Procountor.

  Procountor fungerar väl för bokföring för föreningar i olika storlekar

  För att välja bokföringsprogram för din förening är det viktigt att se över dina behov och krav. Procountor är en välrenommerad och pålitlig partner för föreningar som vill ha en smidig och effektiv bokföring.

 • Bokföringsprogram för aktiebolag

  Om du driver ett aktiebolag är det viktigt att välja bokföringsprogram för att säkerställa att bokföringen sköts på ett korrekt och effektivt sätt. En av de mest välrenommerade och använda programmen på den nordiska marknaden är Procountor.

  Procountor Bokföringsprogram är skapat för små och medelstora aktiebolag

  Procountor är skapat för att passa behoven hos små och medelstora aktiebolag. Programmet är användarvänligt och har ett intuitivt gränssnitt, som gör det enkelt att hantera och bokföra alla dina affärstransaktioner.

  En av de stora fördelarna med Procountor är dess förmåga att integrera med andra viktiga företagssystem, såsom löneprogram och faktureringssystem. Detta gör det möjligt för dig att hantera alla dina affärsprocesser på ett och samma ställe.

  Procountor erbjuder funktioner som är särskilt användbara för aktiebolag

  Procountor erbjuder också en mängd olika funktioner som är särskilt användbara för aktiebolag, inklusive möjligheten att skapa och hantera flera olika företagskonton. Dessutom har programmet en bred rapporteringsfunktion som gör det enkelt att skapa olika typer av rapporter, inklusive balans- och resultaträkningar.

  Om du vill ha extra stöd och hjälp med bokföringen kan du även välja att anlita en redovisningskonsult som kan hjälpa dig att använda programmet och se till att din bokföring är korrekt och uppdaterad.

 • Bokföringsprogram för enskild firma

  Procountor erbjuder en enkel och effektiv plattform som hjälper dig att hålla koll på din bokföring. Programmet är anpassat för enskilda firmor och kan hantera alla de vanliga affärshändelserna som verksamheten kan ha. Detta inkluderar fakturering, utgifter, momsrapportering och mycket mer.

  En enskild firma är den vanligaste bolagsformen i Sverige och det finns ett brett stöd bland bokföringsprogrammen för denna typ av verksamhet. Procountor är ett av de bästa alternativen på marknaden för dig som driver en enskild firma och behöver hjälp med bokföringen.

  En fördel med Procountor är att programmet är lätt att använda och har en tydlig handbok. Detta gör det enkelt för dig som företagare att komma igång och hantera din bokföring själv. Procountor har även gratis kundsupport som hjälper dig om du behöver assistans.

  Allt du behöver i ett bekymmersfrit webbaserat bokföringsprogram

  Fakturera och samla fordringar enkelt

  Hantera utgifter, kvitton och betalningar

  Känn till din ekonomi och förstå din situation

  Mångsidiga redovisningsverktyg

  Alltid tillgängligt och säkert

  Anpassar sig efter dina behov

  Bokföringsprogramets egenskaper

  Allt du behöver för digital bokföring.

  • Fakturering

   Bokföringsprogrammet omfattar alla verktyg som behövs för handläggningen av fakturor och försäljningstransaktioner. Fakturor kan antingen skapas en i taget eller flera åt gången.

   Det är enkelt att skicka fakturor från Procountor: fakturorna går ut från samma ställe oberoende om de ska skickas till kunderna per post via utskriftstjänsten, som e-fakturor eller per e-post. Det behövs inget separat avtal med utskriftstjänsten, då alla funktioner ingår i tjänsten.

   Fakturor som skapas och skickas från Procountor sparas automatiskt för redovisningen och kundreskontran. Kundreskontran uppdateras automatiskt enligt de digitala kontoutdrag och referensbetalningar som hämtas från banken. Betalningspåminnelser kan också skickas direkt via programmet och det är lätt att söka efter öppna kundfakturor. Fakturorna fördelas på kund- och produktregistret, vilket möjliggör en omfattande uppföljningsrapportering av försäljningen.

  • Bokföring

   Bokföringsprogramet automatiserar och effektiviserar företagets digitala bokföring. Varje verifikat från kundfaktura till kontoutdrag överförs automatiskt i samband med registreringen i redovisningen.

   Tack vare den smarta automatiseringsfunktionen är redovisningen alltid uppdaterad. Procountors standardkontoplan, standardkonteringar och uppföljningsobjekten i den interna revisionen kan redigeras så att de motsvarar företagets behov.

   Bokföringsuppgifter och annan information som sparats i Procountor kan användas av alla användare med korrekt behörighet. Procountor gör arbetet flexibelt inom företaget men också i samarbete med redovisningsbyrån.

   Procountor genererar den resultaträkning och balansräkning som krävs enligt redovisningslagen, samt dagboken och huvudboken. Förutom basrapporterna ger systemet projektspecifika och objektvisa redovisningsrapporter liksom jämförelserapporter.

  • Rapportering

   Följ ditt företags ekonomi i realtid och fatta dina beslut baserat på alltid aktuell information. I Procountor hittar du bland annat:

   • Bokföringsrapporter
   • Försäljningsrapporter
   • Budgetrapporter
   • Nyckeltalsrapporter
   • Dimensionsrapporter
   • Betalningsrapporter
   • Registerrapporter

   Procountor innehåller alla nödvändiga redovisningsrapporter. Det är enkelt att jämföra de ekonomiska siffrorna med föregående år och budgeten. De mångsidiga och aktuella rapporterna ger en bra bild av företagets ekonomiska situation och stödjer beslutsprocessen.

  • Bankanslutningar

   I bokföringsprogrammet kan du betala leverantörsfakturor och ta emot kontoutdrag och referensbetalningar. För att öppna en bankkoppling måste du först fylla i en fullmaktsblankett för respektive bank. Med denna fullmakt kan anslutningsinnehavaren avtala med banken om överföring av betalningar och mottagande av kontoutdrag via Procountor. Vi har kopplingar till de största affärsbankerna i Sverige. Du kan även ha flera olika bankkonton.

  • Användare

   Procountor Financials inkluderar alltid ett obegränsat antal användare.

   Hela personalen på företaget ha tillgång till Procountor ifall det behövs. Anställda kan skapa resefakturor, utläggsräkningar och se information som är relevant för just dem i programmet.

   Användarrättigheter kan justeras efter behov. Du har också möjlighet att ha åtkomst till information från flera företag med ett inlogg.

  • Leverantörsfakturor

   Med Procountor kan leverantörsfakturor hanteras elektroniskt. Fakturorna kan tas emot i form av e-fakturor, via en skanningstjänst, eller också kan de registreras manuellt. Vid registreringen överförs fakturorna till processen för godkännande, till redovisningen och leverantörsreskontran, där de inväntar betalning.

   I Procountor kan fakturorna godkännas smidigt och både de som attesterar och de som godkänner fakturorna kan utföra sina uppgifter direkt i systemet.

   Företag som använder Procountor behöver inget separat betalningsrörelseprogram, eftersom bankförbindelser ingår i programmet. Leverantörsreskontran och redovisningen uppdateras automatiskt utifrån elektroniska kontoutdrag.

   Alla fakturor sparas i det elektroniska arkivet, och om leverantörsfakturorna skannas in i systemet, behöver leverantörsfakturor på papper inte arkiveras separat.

  • Resefakturor

   I Procountor kan alla företagets användare göra resefakturor, även i Procountor Mini-appen. Aktuella dagtraktamenten och kilometerersättningar uppdateras automatiskt i Procountor. Resefakturorna godkänns och betalas direkt i Procountor. Bokföringen hanteras smidigt i bakgrunden.

  • Integrationer

   Det finns två olika mobilapplikationer för Procountor som är anpassade för olika ändamål. Med dem kan företagare och anställda hantera de vanligaste rutinerna inom ekonomihantering var som helst.

  • Datasäkerhet

   Procountor fungerar datasäkert i molnet: Inloggning sker med dubbelautentisering med antingen en variabel identifierare eller via Procountor Nyckel-appen.

   Alla anslutningar är krypterade. Tjänsten skapar kontinuerligt säkerhetskopior av dina data i bakgrunden, så vi garanterar att dina uppgifter är skyddade kontinuerligt.

  • Arkivering

   Alla verifikationer som lagras i Procountor sparas automatiskt i ett elektroniskt arkiv. Du kan enkelt söka efter information i arkivet.

  • Revision

   Redovisningsbyrån och revisorn får flexibel tillgång till samma information och rapporter. Kommunikationen förbättras och revisorns rutiner blir effektivare.

   Automatiserade processer minskar antalet fel och missbruk jämfört med en manuell arbetsmodell.

  Integrera befintlig programvara och använd ytterligare funktioner

  Bekanta dig med våra tilläggstjänster!

  • Gratis API – koppling med Procountor

   Genom Procountor API är det nu smidigare att via gränssnittet kommunicera och överföra data mellan olika program.

  • Dokumenthantering

   Dokumenthantering effektiviserar och underlättar avsevärt arkiveringen och hanteringen av företagets dokument. Prissättningen baseras på Procountor -produktversion och på mängden tillagda dokument.

  • Fakturering av arbeten

   Procountors fakturering av arbeten gör det lättare att fakturera utfört arbete.

  • Tillkommande rapporter för periodiserad redovisning

   Underlättar uppföljningen av verksamheten. Tilläggstjänsten lämpar sig särskilt väl för företag som använder funktionen avtalsfakturering.

  • Dimensionsspecifika åtkomsträttigheter

   Funktionen begränsar användarens rättigheter till endast en eller flera valda dimensioner eller artiklar.

  • Avtalsfakturering

   Procountors avtalsfakturering lämpar sig för företag som regelbundet fakturerar sina kunder för produkter eller tjänster.

  Enkelt samarbete mellan dig och ditt redovisningsbyrå i ett webbaserat bokföringsprogram

  När du använder ett webbaserat bokföringsprogram är samarbetet mellan ditt företag och din redovisningsbyrå effektivt och ändamålsenligt. Arbetsfördelningen kan anpassas efter behov i programmet. Vissa företagare vill ta hand om uppgifter som rör deras ekonomi bredare än andra, som gärna vill outsourca större delen av uppgifterna till sin redovisningsbyrå. Programvaran anpassas efter dessa önskemål och behov.

  Letar du efter en bokföringsbyrå för dig?

  Valet av redovisningsbyrå är ett av företagets viktigaste beslut. Bekanta dig med en del av Procountor partnerbyråer i Sverige och internationellt:

  bokföringsprogram samarbete redovisningsbyrå

  Prova Procountor bokföringsprogram kostnadsfritt!

  Prova hur de olika basprocesserna inom bokföring fungerar i Procountor. Det är helt kostnadsfritt att prova och du binder dig inte till något.

  Procountor bokföringsprogram raport

  Vanliga frågor och svar om Procountor

  Implementering

  • Hur får jag tillgång till Procountor bokföringsprogrammet?

   Programvaran blir omedelbart tillgänglig när du undertecknat avtalet med oss och du kontaktar din bank för att öppna bankkopplingen till tjänsten. Bankkopplingen öppnas när banken har behandlat din begäran.

   Implementering kräver inte installation eller anskaffning av utrustning och bokföringsprogrammet fungerar webbaserat på nätet. I de flesta fall har företaget redan eller kommer att ingå ett separat avtal med en redovisningsbyrå för redovisningstjänster. Procountor kan också användas utan en redovisningsbyrå.

   Vi erbjuder färdiga startpaket och hjälper gärna till!

  Egenskaper

  • Vilka egenskaper ingår i vilket paket?

   Alla paket har omfattande egenskaper och skalas efter behov. Du kan alltid byta till ett större paket kostnadsfritt.

   Se mer detaljerade uppgifter om egenskaperna här.

  • Kan jag själv göra bokföring med Procountor bokföringsprogrammet?

   Ja. Du kan använda programmet för bokföring och ekonomihantering även utan en extern redovisningsbyrå.

  • Vilka integrationer finns tillgängliga?

   Procountor Financials erbjuder många möjligheter att integrera andra system i programvaran. Många populära program har redan färdiga gränssnitt till Procountor. Du hittar program integrerade i Procountor på vår partnerlista.

  • Vilka tilläggstjänster finns tillgängliga?

   Det finns ett omfattande utbud av tilläggstjänster till programmet som du kan läsa mer om här

  Prisersättning

  • Vad ingår i priset för Procountors bokföringsprogram?

   Priset består av en startavgift samt en månadsavgift baserat på paketets storlek. Månadsavgiften baseras på antalet verifikat per månad, samt på sändnings- och mottagningsavgifter för försäljnings- och leverantörsfakturor.

   Prissättningen inkluderar följande element:

   • Startpaketets storlek
   • Omfattningen av månadsbaserade produktversionen
   • Antalet verifikat
   • Tilläggstjänster
   • Sändnings- och mottagningsavgifter
   • Antalet anställda

   Du kan kolla på prissättning här.

  • Vad är ett verifikat?

   Ett verifikat, som till exempel en faktura, är ett bevis på en synlig händelse i bokföringen.

   Procountors pris beror på verifikatsmängden (= försäljnings-, leverantörs-, rese- och kostnadsfakturor,  kundorderskostnadsfakturor, kundorders, offerter, inköpsorder, journaler, momsberäkningar, myndighetsrapporter,  betalningspåminnelser och dokument.

  • Vad kostar bankkopplingarna?

   Vi rekommenderar att du kontrollerar den aktuella prislistan med din bank eller din redovisningskonsult.

   Bankkontot måste vara ett företagskonto för att det ska kunna användas i Procountor.

  • Hur faktureras användningen av tjänsten?

   Vi fakturerar en gång i månaden vanligtvis den första arbetsdagen i månaden som en e-faktura. Faktureringen sker i början av följande månad enligt vad som har genomförts under föregående månad.

  • Vad händer om jag vill byta paket?

   Skicka oss ett e-postmeddelande till kundservice@procountor.com och berätta vilken produkt du vill byta till. Om du är osäker på vilket produktutbud som passar ditt företag bäst, kontakta vår kundservice.

  Användning

  • Hur många användare kan man ha i Procountor?

   Varje Procountor-paket har en obegränsad och avgiftsfri användarmängd.

  • Var kan jag få hjälp?

   Både kundservice och sälj hjälper gärna till. Vi erbjuder både färdiga startpaket och skräddarsydda utbildningar. Du har tillgång till en omfattande handbok, samt instruktionsvideon.

  • Kan man använda Procountor Financials på mobilen?

   För att använda programmet på mobilen kan du ladda ner Procountor Mini-appen. Procountor Mini kostar 49 kr/mån/användare. Moms 25 procent tillkommer på priset.

  Användarvillkor och datasäkerhet

  • Vad händer om jag byter redovisningsbyrå?

   Avtalet för Procountor Bokföringsprogram är mellan Accountor Finago och företaget, så företaget är inte bundet till någon specifik redovisningsbyrå för att använda programmet.

  • Vad händer om jag vill sluta använda Procountor?

   Du kan säga upp tjänsten genom att meddela vår kundservice. Uppsägningstiden är en (1) månad enligt kundavtalen.

   När uppsägningen träder i kraft kommer bokföringsinformationen som finns i systemet att lagras i tre månader, under denna tid den bör den tas till vara.

  • Är min information säker?

   Procountor arbetar med hög datasäkerhet: Inloggningen sker med tre stegs autentisering med antingen växlande koder eller med Procountor Nyckel-appen. Alla anslutningar är krypterade. Tjänsten kör bakgrundssäkerhetskopiering av all data, så vi garanterar att dina uppgifter förblir säkra.