27.02.2024

Sveriges första Procountor-certifierade redovisningskonsult!

procountor certifierad

Stort grattis önskar vi Therese Ohlander som är den första redovisningskonsulten att bli Procountor-certifierad i Sverige! Therese är anställd på Greenstep Sverige sedan 2018 som redovisningskonsult. Hos Procountor har möjligheten till certifiering funnits i Finland sedan många år och utnyttjats av många redovisningskonsulter för att visa sin kompetens inom redovisningsområdet. Under provet testas bland annat kunnandet att börja använda Procountor, hur väl man känner till de olika funktionerna, rapporteringsfunktioner ur ett kundperspektiv och digital bokföring i allmänhet. Efter godkänd certifiering får du ett certifikat och har nu möjlighet att bli guldpartner med de fördelar som det innebär.

Nu är vi väldigt glada att vi även har en certifierad användare i Sverige och vill såklart veta mer om Therese och hennes tankar kring arbete, framtiden, Procountor och digitalisering.

Vem är du?

Therese Ohlander, anställd på Greenstep Sverige sedan 2018 som redovisningskonsult. För 2 år sedan hade jag möjlighet att göra min auktorisation genom SRF och arbetar idag med kunder i redovisningsuppdrag kombinerat med min roll som Accounting Coach, en roll vars syfte är att stötta och utveckla våra konsulter i utmaningar dom stöter på i kunduppdrag samt bidra till kompetensutveckling inom vår organisation. Ett av våra främsta områden för intern kompetensutveckling är just nu Procountor och de möjligheter till automatisering som systemet erbjuder.

Vad har du för tankar kring certifieringen?

Jag tycker det är väldigt kul och viktigt att Procountor erbjuder möjligheten att bli certifierade i deras system och funktioner. När vi som redovisningskonsulter idag behöver vässa våra systemkunskaper alltmer för att vara i framkant av utvecklingen så blir det otroligt viktigt att vi också kan visa, inte bara för oss själva, men också för externa parter att vi faktiskt har den kompetens som krävs för att hantera system på ett korrekt och riktigt sätt. Det är för mig själv också stärkande att känna att jag besitter den kompetens som krävs för att kunna nyttja och förstå Procountor på bästa möjliga sätt. Sen måste jag såklart också säga att det känns extra kul att få vara den första redovisningskonsulten i Sverige som gjort certifieringen, det sätter lite extra guldkant på det hela.

Hur jobbar du idag?

Ett av mina främsta mål, både fram tills idag och fortsättningsvis, är att inte bara kunna möta den digitala utvecklingen men att försöka vara i framkant av den. Vi på Greenstep lägger stor vikt vid automatisering och de möjligheter som våra system ger oss att fokusera vår kraft på ett ge tillbaka vår kompetens till våra kunder i stället för att brottas med system och rutiner som inte rimmar med våra kunders behov. Här upplever jag att Procountor som bokföringssystem möter oss väldigt bra i deras ambition att också driva på utveckling.

Procountor löser flera av branschens utmaningar på ett effektivt och smidigt sätt, exempelvis bankintegrationen som underlättar inte bara reskontraarbetet men också avstämningsarbetet och möjligheten att få överblick i ett och samma system. Framför allt uppskattar jag möjligheterna att i Procountor arbeta med både små som stora bolag tack vare deras anpassningsbara rapportgenerator som gör att uppföljning av projekt-, koncern-, och övriga dimensionstransaktioner blir väldigt enkel. Möjligheten till tydliga rapporter, noggrann uppföljning, och pålitliga avstämningsverktyg är en röd tråd i Procountor.

Återigen vill vi önska Therese ett stort grattis och tack för att vi fick prata med dig och ställa frågor!

Vill du veta mer om att bli Procountor certifierad? Tag gärna kontakt med oss!

Procountor är ett bokföringsprogram som är skapat för att passa de flesta typer av företag, inklusive enskild firma, förening, aktiebolag och organisation. Du som är ansvarig för ditt bolag kan använda Procountor för att hantera företagets ekonomi och uppfylla lagkraven för redovisning och momsredovisning.

Greenstep är en expertorganisation med över 700 medarbetare inom redovisning, löneadministration, samt tjänster inom CFO, M&A, Transaction Services, HR och skatte- och affärsjuridik. Detta kombinerar vi med modern teknik och programvara med fokus på automation i ekonomiprocesser uppbackat av state-of-the-art BI modeller. Greenstep har idag verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Estland.